5 beste Babynestjes Test van 2021

Laatste update: 18.04.21

 

Beste babynestjes – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Je hebt er misschien al van gehoord of misschien ook nog niet, toch is de aanschaf van een degelijk babynestje een goede aanbeveling voor iedereen die een klein kindje verwacht of reeds bevallen is. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, raden wij jou aan om onze koopgids even grondig door te nemen. Indien je echter dringend op zoek bent naar een babynestje kun je ook gelijk onze top 3 bekijken. Deze 3 topproducten werden geselecteerd op basis van verschillende factoren zoals de online reviews en het advies van klanten. Zo zou je kunnen kiezen voor het Jollein Indians Babynestje. Zoals de naam doet vermoeden, wordt het babynestje gekenmerkt door een maximaal formaat van 40 bij 70 cm. Ideaal voor pasgeboren baby’tjes. Ook het Babynestje Happy Dots Done By Deer alvast over alle kwaliteiten om tot de topproducten te behoren. Voorzien van een uniek bolletjes design.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Babynestjes Koopgids

 

Je hebt er misschien nog niet van gehoord maar toch wordt het babynestje, vooral in Nederland, met de dag populairder. Het assortiment wordt bijgevolg steeds groter en de keuze daardoor niet altijd even makkelijk. Daarom raden wij jou aan om zoveel mogelijk babynestjes met elkaar te vergelijken alvorens je overgaat tot een aankoop. Ga daarbij eventuele aanbiedingen niet uit de weg en houd ook rekening met het gebruiksgemak, het formaat en het design. Het is een aanbeveling om ook even stil te staan bij de geschikte leeftijd.

Wat is een babynestje

Maar wat is een babynestje nu precies en waarvoor wordt het gebruikt. Je zou het kunnen vergelijken met een soort van mandje dat speciaal voor jonge kindjes ontwikkeld is. Bij voorkeur pasgeboren baby’s en kindjes met een leeftijd tot maximaal 6 maanden oud. Met andere woorden, het babymandje is ideaal voor kindjes die nog niet zelfstandig rechtop kunnen zitten. Tegenwoordig kun je dan ook kiezen tussen diverse soorten babynestjes, in verschillende formaten, kleuren en designs.

In de meeste gevallen wordt gebruik gemaakt van praktische en comfortabele stoffen zoals polyester en katoen maar ook wafelstof kan voorkomen. We raden jou echter aan om niet meteen het eerste het beste babynestje aan te kopen maar de tijd te nemen om de verschillende mogelijkheden te bekijken. Vroeg of laat zul je vast en zeker met een leuk babynestje huiswaarts kunnen keren.

 

Het gebruiksgemak

Maar waarvoor kun je een babynestje nu precies gebruiken en vooral; hoe moet je het gebruiken? Geen zorgen, het is allemaal heel eenvoudig. Een babynestje is een handig alternatief om je baby even een dutje te laten doen. Doordat de meeste babynestjes vrij compact zijn en handig om te verplaatsen, is het dan ook een goede aanbeveling om mee te nemen op reis of wanneer je kindje bij oma en opa gaat.

Het gebruik ervan is dan ook heel eenvoudig en volgt dezelfde richtlijnen als wanneer je een standaard babybedje zult gebruiken. Zo moet het hoofdje van je kindje aan de bovenkant van het babynestje gelegd worden, dat is meer bepaald het ronde gedeelte van het product. De voetjes komen dan logischerwijze onderaan, aan het gedeelte waar het, vaak katoenen, touwtje zich bevindt.

 

Vanaf welke leeftijd is het gebruik van een babynestje aanvaardbaar?

We hebben het al min of meer even vermeld maar toch is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Een babynestje mag dan wel bijzonder handig en populair zijn, toch is het belangrijk om te letten op de gebruiksvoorwaarden. Zo is een babynestje speciaal ontwikkeld voor pasgeboren baby’s en kun je het product gebruiken tot op de maximale leeftijd van 6 maanden oud. Met andere woorden, het gebruik van een babynestje is verantwoord tot op het moment dat je kindje zelfstandig rechtop kan zitten.

 

Veiligheid van een babynestje

Maar is een babynestje dan wel veilig? Het antwoord hierop is volmondig ja, je hoeft je dus alvast geen zorgen te maken. Echter is het wel belangrijk om je baby niet alleen achter te laten en toch zoveel mogelijk in de buurt te blijven. Zorg ervoor dat het babynestje niet te klein maar ook niet te groot is, kortom zorg voor de perfecte vorm en het ideale formaat. De meeste babynestjes zijn voorzien van een katoenen koordje waarmee je het babynestje, in meer of mindere mate, kunt verstellen. Houd hier dan ook rekening mee!

Onderhoud van het babynestje

Verder is het ook aan te raden om even stil te staan bij het onderhoud van het babynestje. Er kan altijd wel eens een ongelukje gebeuren. Denk maar aan je baby die te kampen heeft met reflux en wat melk overgeeft, of wanneer je morst met één van de babyzalfjes. Kortom, er kan heel wat gebeuren en dan is het best wel handig indien je het babynestje makkelijk kunt reinigen.

In eerste instantie raden we aan om, voor aankoop van het product, altijd even het etiket te bekijken en de gebruiksaanwijzing door te nemen. Echter mag je er zeker van zijn dat de meeste babynestje veilig en zonder problemen te wassen zijn op een standaard wasprogramma van 30 graden. Zo blijft het product steeds proper en hygiënisch.

 

Gebruikte materialen en formaat

Bij de productie van babynestje wordt vaak gebruik gemaakt van steeds dezelfde materialen die bekend staan omwille van hun unieke kwaliteiten, makkelijk onderhoud en comfortabel gevoel. Denk hierbij aan katoen en wafelstof dat gebruikt wordt om de buiten- en binnenkant van het babynestje te maken. Denk aan polyester dat gebruikt wordt om het babynestje op te vullen.

Wat betreft het formaat, zul je merken dat een babynestje vaak heel compact is. En dat is normaal aangezien het gebruikt wordt tot aan de leeftijd van 6 maanden. Zo kun je kiezen voor een babynestje an 30 bij 70 cm maar je hebt er ook van 50 bij 80 cm. Vaak kun je het nestje lichtjes verkleinen of vergroten door gebruik te maken van het katoenen koordje.

 

Design en budget

Tenslotte raden we aan om ook even stil te staan bij het prijskaartje. Gemiddeld moet je rekening houden met een prijskaartje dat varieert van minimaal 30 euro tot maximaal 120 euro. Uiteraard beslis je zelf hoeveel geld je wilt spenderen aan een uniek en degelijk babynestje. Het design en de gebruikte materialen zorgen natuurlijk voor een invloed op de prijsbepaling. Zo zal een neutrale kleur goedkoper zijn dan een vintage design.

 

5 beste babynestjes (Reviews) van 2021

 

Het is niet altijd makkelijk om op zoek te gaan naar het beste babynestje en dat heeft vooral te maken met het ruime assortiment. Jollein en Done by Deer zijn bekende merken die tal van leuke babynestjes aanbieden. Zo kun je kiezen voor een roze of grijs exemplaar, eentje uit katoen of heb je toch liever wafelstof. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we alvast 5 topproducten geselecteerd. Wees eventueel ook aandacht voor online reviews en advies van klanten.

 

 

1.  Jollein Indians Babynestje 40x70cm katoen en polyester fibre fill

 

Ben je op zoek naar een duurzaam babynestje maar wil je niet meteen heel wat geld spenderen dan lijkt dit product alvast een schot in de roos. Het babynestje wordt jou aangeboden door het bekende merk Jollein en zul je vast en zeker tussen de goedkope producten kunnen spotten.

Met dit babynestje kies je voor een degelijk en betrouwbaar product dat geschikt is voor pasgeboren baby’s tot en met kindjes van maximaal 6 maanden oud. Het babynestje heeft een totale afmeting van 40 bij 70 cm en wordt gekenmerkt door een overwegend grijze kleur in combinatie met een modern en trendy grafisch motief.

De vulling van het product bestaat uit duurzaam polyester fiberfill terwijl de buitenhoes dan weer uit duurzaam katoen vervaardigd is. Het is mogelijk om het babynestje te onderhouden door het op een standaard wasprogramma van 30 graden te wassen. We merken dat de meeste klanten tevreden zijn en het product ook aanraden. Slechts enkele kopers zijn van mening dat de kwaliteit beter had gekund.

Jollein is alvast één van de populairste merken op het gebied van babynestjes, misschien voor heel wat kopers ook wel veruit het beste merk. Of het product ook nog van de laagste prijs voorzien is, dat valt nog even af te wachten. Laten we de voor- en nadelen even grondig op een rijtje plaatsen.

 

Voordelen

Kostenplaatje: je zult inderdaad meteen versteld staan bij het zien van de vriendelijke prijs van dit babynestje.

Formaat: het babynestje is maar liefst 40 cm bij 70 cm groot en dus ideaal voor jonge kindjes en borelingen.

Design: het design wordt gekenmerkt door een overwegend doch bijzonder prachtige grijze kleur dat moeiteloos gecombineerd wordt met een uniek en trendy motiefje.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: een bijzonder kleine minderheid van de klanten is van mening dat de aangeboden kwaliteit niet helemaal aan hun verwachtingspatroon voldoet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2.  Babynestje Happy Dots Done By Deer 33 x 73 cm

 

Mag het toch allemaal net een tikkeltje meer zijn? Kies dan voor dit babynestje van het sterk gewaardeerde merk Done By Deer. Het babynestje wordt gekenmerkt door een opvallend doch bijzonder prachtig bolletjes design en kun je bekomen in meerdere neutrale kleuren.

Het babynestje heeft een totale afmeting van maar liefst 33 bij 73 cm en is voor het grootste gedeelte vervaardigd uit duurzaam katoen. Katoen voelt heel comfortabel en aangenaam aan en is bovendien ook makkelijk in onderhoud. Zo kun je het babynestje goed onderhouden door het regelmatig op een aangepast wasprogramma van 40 graden te wassen. De vulling bestaat uiteraard uit polyester.

Is je kindje jonger dan 6 maanden of net 6 maanden geworden, dan is dit babynestje alvast een schot in de roos. We merken vooral positieve reacties van klanten op alhoewel het belangrijk is om rekening te houden met het feit dat je het babynestje beter niet in de droger stopt. Daarnaast is het product ook iets duurder in vergelijking met het vorige babynestje.

Ben je niet alleen op zoek naar een hoogwaardige kwaliteit maar ook naar een opvallend en duurzaam design? Kies dan voor het babynestje van Done By Deer. Het bolletjes design oogt bovendien ook heel erg retro en is echt iets voor de durvers. Op zoek naar een blikvanger? Lees dan zeker verder.

 

Voordelen

Formaat: het is een duurzaam babynestje dat ongeveer 33 bij 73 groot is en dus geschikt voor pasgeboren baby’s en baby’s tot maximaal 6 maanden.

Onderhoud: je hoeft je geen zorgen te maken daar het mogelijk is om het babynestje eenvoudig te onderhouden. Maak gebruik van een speciaal wasprogramma op 40 graden.

Materiaal: bij de productie heeft men gebruik gemaakt van een combinatie tussen katoen en polyester voor de vulling.

 

Nadelen

Prijzig: indien je interesse mocht hebben in de aanschaf van dit babynestje dan zul je echter wel rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3.  Zoë-Romé babynestje babynest babybedje 70 x 45 cm Katoen

 

Ben je werkelijk op zoek naar een babynestje aanbieding dan raden wij jou aan om dit product van Zoë-Romé even grondig te bekijken. Het merk doet misschien niet meteen een belletje rinkelen maar toch zul je aangenaam verrast zijn van de kwaliteit en betaalbaarheid van het product. Ideaal voor mensen met een beperkt budget of die liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijk babynestje.

Het babynestje wordt gekenmerkt door een prachtige ovalen vorm en een maximale afmeting van 70 x 45 x 10 cm. Ook dit product is voor het grootste gedeelte vervaardigd uit duurzaam en comfortabel katoen dat je makkelijk op een standaard wasprogramma van 30 graden kunt onderhouden. Zo blijft het babynestje altijd fris, proper en hygiënisch.

Het is de bedoeling om je kindje zachtjes op z’n rugje te leggen waarbij de voetjes richting de klip liggen en het hoofdje aan de ronding. Ideaal tot op een leeftijd van ongeveer 6 maanden oud. Klanten reageren vooral positief alhoewel één enkele koper niet helemaal overtuigd is van de kwaliteit.

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen aan een degelijk babynestje? Dan niet getreurd want misschien lijkt dit product van Zoë-Romé wel iets voor jou. De vriendelijke prijs maakt dit product bovendien ook heel erg toegankelijk voor mensen met beperkte financiële middelen.

 

Voordelen

Formaat: dit ovalen babynestje wordt gekenmerkt door een totale afmeting van maar liefst 70 x 45 x 10 cm.

Onderhoud: door het babynestje regelmatig op een standaard programma van 30 graden te wassen, zul je merken dat het steeds proper en hygiënisch zal blijven.

Materiaal: bij de productie werd ook hier voornamelijk gekozen voor de positieve eigenschappen van katoen.

 

Nadelen

Matige kwaliteit: jammer genoeg blijkt de kwaliteit niet helemaal aan de verwachtingen van één enkele klant te voldoen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4.  Mab Babynestje 75 x 55 cm Wafelstof Katoen en Polyeser fibre fill

 

Ben je op zoek naar een duurzaam en kwalitatief babynestje dat er ook nog eens heel vrolijk en apart uitziet? Kies dan voor dit product dat jou wordt aangeboden door Mab. Het babynestje wordt gekenmerkt door een opvallend roze design aan de buitenkant in combinatie met een wit design met zwarte bollen aan de binnenkant. Echter kun je het babynestje ook in het geel bestellen indien je dat wenst.

Bij de productie van dit babynestje heeft men bovendien gebruik gemaakt van verschillende materiaalsoorten. Zo werd aan de buitenkant gewerkt met wafelstof terwijl de binnenkant uit katoen bestaat. De vulling daarentegen is hoofdzakelijk polyester fibre fill. Deze combinatie zorgt voor een uniek en comfortabel babynestje.

Het product is maar liefst 75 bij 55 cm groot en kan makkelijk op een standaard wasprogramma van 30 graden onderhouden worden. Jammer genoeg werden er momenteel nog geen online reacties geplaatst waardoor het niet mogelijk is om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen.

Door te kiezen voor het babynestje van Mab kies je duidelijk niet alleen voor kwaliteit maar ook voor design. Ben je dol op design en opvallende kleuren? En ben je op zoek naar een babynestje in het roze of geel? Dan is dit product een schot in de roos. Lees vooral even verder.

 

Voordelen

Materialen: de combinatie tussen de wafelstof aan de buitenkant, het katoen aan de binnenzijde en het polyester als vulling, zorgt voor een uniek en comfortabel kussen.

Formaat: het is een degelijk en duurzaam babynestje dat gekenmerkt wordt door een maximaal formaat van 75 bij 55 cm.

Onderhoud: ook hier is het mogelijk om, indien je dat wenst, het babynestje regelmatig op een neutraal programma van 30 graden te wassen.

 

Nadelen

Design: het opvallende designs kan door andere klanten juist als een minpuntje worden beschouwd.

Koop bij bol.com (€59.95)

 

 

 

 

5.  Betulli Babynestje Wafel Vintage Groen Wafelstof Babynest

 

Ben je dol op alles wat met vintage te maken heeft? Kies dan voor dit unieke babynestje met vintage design. Het babynestje wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 50 bij 80 cm dat bovendien, met behulp van een katoenen koordje, ook verstelbaar blijkt te zijn. Zo kun je de ligruimte bijvoorbeeld beperken tot 30 bij 70 cm. Ideaal dus voor pasgeboren baby’tjes.

Ook hier werd een combinatie gemaakt van enerzijds kwalitatief wafelstof en anderzijds duurzaam katoen. De vulling van het babynestje bestaat dan weer uit comfortabel Eco-Fillball dat bekend staan vanwege z’n ademende structuur.

Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken wat betreft het onderhoud daar het mogelijk is om het babynestje te wassen. Dit doe je maar beter op een standaard wasprogramma van 30 graden. Ook hier moeten we jammer genoeg vaststellen dat er nog geen online reacties zijn geplaatst. De hoge prijs zou hier mogelijks een verklaring voor kunnen zijn.

Tenslotte kunnen we het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met dit unieke babynestje van Betulli. Het unieke en aparte design oogt heel stijlvol en zorgt voor een vintage uitstraling. Ben je benieuwd naar de verdere kenmerken, aarzel dan niet maar lees vooral verder.

 

Voordelen

Formaat: het babynestje is maar liefst 50 bij 80 cm groot maar kun je, in meer of mindere mate verstellen dankzij het katoenen koordje. Zo kun je het babynestje verkleinen tot een formaat van 30 bij 70 cm, geschikt voor borelingen.

Materiaal: ook hier werd gekozen voor een unieke combinatie tussen verschillende hoogwaardige materiaalsoorten. Denk maar aan katoen en wafelstof gecombineerd met een Eco-Fillball vulling.

Onderhoud: wil je het babynestje proper en hygiënisch houden? Dat kan, was het daarom regelmatig op een standaard programma van ongeveer 30 graden.

 

Nadelen

Prijzig: echter zul je merken dat het niet meteen het babynestje met de laagste prijs is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Veelgestelde vragen

 

Q1: Tot welke leeftijd is een babynestje geschikt?

Het is natuurlijk een goed idee om je af te vragen tot welke leeftijd het gebruik van een degelijk babynestje te verantwoorden is. Een babynestje is speciaal ontwikkeld voor hele jonge kindjes. Het is dan ook bedoeld om het te gebruiken voor pasgeboren baby’tjes.

Vaak kun je het babynestje laten meegroeien met de ontwikkeling van je kindje tot hij of zij de maximale leeftijd heeft behaald van ongeveer 6 maanden. Dat wil dus zeggen dat, zodra je kindje in staat is om zichzelf te rollen, het gebruik van een babynestje niet langer verantwoord blijkt te zijn. Houd hier dan ook rekening mee!

 

Q2: Wat is een babynestje?

Een degelijk babynestje zou je kunnen vergelijken met een soort van mandje dat speciaal ontwikkeld is voor hele jonge kindjes en baby’tjes. Daardoor werd aandachtig gekozen voor duurzame materialen die tegelijk ook heel zacht en comfortabel aanvoelen. Een babynestje biedt een veilige haven voor je baby nadat hij of zij geboren is.

Je kunt het gebruiken om je kindje een dutje te laten doen maar evengoed om je kindje te verschonen. Houd er wel rekening mee dat een babynestje niet bedoeld is om je kindje een volledig nacht in te slapen te leggen. Het is echt louter ter ontspanning en om te rusten.

 

Q3: Hoe maak ik een babynestje?

Indien je niet meteen van plan bent om een babynestje aan te kopen dan kun je er zelf ook gewoon eentje maken of samenstellen. Zo kun je op het internet best wel wat patronen en design mogelijkheden vinden die de moeite waard zijn. Bovendien is het maken van een babynestje ook veel persoonlijker.

Gebruik steeds duurzame en makkelijk te onderhouden materialen zoals bijvoorbeeld katoen en wafelstof. Voor de vulling kun je gebruik maken van polyester of Eco-Fillball zodanig dat het kussen bijzonder zacht aanvoelt. Kies voor een katoenen voering en zorg dat het babynestje naadloos is. Zo vermijd je eventuele schaafwondjes of huidirritaties.

 

Q4: Waarom is een babynestje een aanbeveling?

Het gebruik van een babynestje kent vooral de laatste jaren een enorme opmars en populariteit. We zien dan ook dat steeds meer mama’s en papa’s op zoek gaan naar het beste en mooiste babynestje voor hun kleine spruit. Het gebruik van een babynestje wordt dan nu eenmaal ook steeds vaker aanbevolen. Het is namelijk de ideale plek voor je kindje om even rustig een dutje te doen.

Bovendien is een babynestje vaak ook heel compact en makkelijk om mee te nemen. Indien je kindje dan even bij oma en opa gaat dan kun je het babynestje meenemen zodanig dat je kindje toch z’n vertrouwde slaapplekje gaat herkennen. Zo wordt je kindje automatisch een pak rustiger.

Q5: Hoe kun je het babynestje gebruiken?

Het is belangrijk om op voorhand goed te weten op welke manier je het babynestje dien te gebruiken. Eerst en vooral is het belangrijk dat je je kindje op zijn of haar rugje erin legt. Hierbij dient het ronde gedeelte van het product aan de bovenkant te liggen, dus ter hoogte van je baby’s hoofd. De andere kant van het babynestje wordt gekenmerkt door een, vaak katoenen, koordje en daar moeten dan de voetjes van je kindje belanden.

Maak eventueel gebruik van een hydrofiele luier die je makkelijk in het babynestje kunt plaatsen. Op die manier kun je eventuele wasbeurten van het babynestje vermijden en blijft het nestje langer schoon en hygiënisch. Ideaal voor kleine dutjes!

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments